måndag 19 september 2016

Släden september v.38

Det fortsätter vara populärt att konstruera med magneterna. Det är roligt att se att konstruktionerna som några barn gör har blivit mer avancerade nu än vad som byggdes i början av denna termin. 
   

Vi har testat ett nytt tangram pussel där arbetet med färger och geometriska former fortsätter. Det är ett roligt sätt att arbeta med matematik. Några barn valde att samarbeta och hjälpas åt med detta kluriga pussel. Här är det 7 olika geometriska former som ska sättas ihop till en kvadrat, det går även att bygga olika figurer med bitarna. 

Att trä pärlor på ett snöre är lite klurigt och bl.a. finmotoriken tränas, det är även Matematik att sortera tillbaka pärlorna i rätt fack. 
 
Här försöker vi att bygga en låda av duplo. 



 


En händelserik vecka med en dansföreställning för barnen födda 2013 "CiRKUS TuUT". Spännande på många sätt, först med promenad till Medborgarhuset där vi såg vackra höstlöv, traktorer, bilar och många andra barn. Sedan att få följa med på dansäventyr med ett lite nervpirrande besök av en krokodil på scenen. Dansarna ställde frågor till barnen och efteråt gav de fina komplimanger till barngrupperna då alla varit duktiga och kommit med många tankar.
             På fredagen blev det en liten utflykt där barnen plockade blåbär och lingon. Vi hittade även en plastburk, vem kan ha tappat den där?
  
     Vem bor under trädet i hålen? 
-Kanske en mus? 













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar