tisdag 27 september 2016

Projektstart.


Ute på gården leker barnen ofta tillsammans från båda avdelningarna

Vi väntar och väntar att våran lilla gård ska bli klar

På mötesstunden på förmiddagen med de äldre barnen så förutom att äta frukt har vi denna vecka börjat med att vi berättar vad vi heter genom att skicka runt en fin sten. Ramsat om Gubben röd och Gubben grå, sjunger Här dansar herr gurka och Här sitter vi och ror. Vi använder oss även av rimkort där barnen får tala om vilket ord som saknas.

Med de yngre i barngruppen tittar vi på våra namnlappar, räknar hur många vi är på samlingen och sjunger sånger. I veckan var det bland annat Bä bä vita lamm, Lille katt, Vart bor du lilla råtta. 

På torsdagen var det äntligen dags för uppstart av sagotemat. Flera av barnen och pedagogerna hade klätt ut sig till en figur ur sagornas värld. Vid morgonmötet fick barnen berätta och visa vem de kommit som samt smaka lite frukt. Dagen till ära hade vi besök av Rödluvan, Princessor, Spindelmannen, ett Skelett, en Älva, Pippi, en katt och ett Lejon. 



I både inne- och uteleken var det flera av barnen som gick in i sin karaktär.


 
Storsjung där vi möttes inne på Släden för att tillsammans sjunga på bland annat Törnrosa, Pippi och Trollmor. Vi fick även möta en fe från sagans värld som med lite trolleri bjöd oss på sagokex. 


En spännande projektstart där vi nu påbörjat vår vandring in i sagornas värld.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar