tisdag 13 september 2016

Kul på Släden

I vår deghörna har vi tillfört geometriska former, cirkel, kvadrat och rektangel. Detta så att barnen själva ska kunna träna på att göra de olika formerna med degen. Vi har använt oss av grundfärgerna till formerna så att vi samtidigt tränar på färger. Då det endast är tre barn åt gången som kan utforska degen får vi en lugn och lärorik stund med arbetsro. 

Vi har även satt fast geometriska former på ljusbordet. Där kan man ägna sig åt den matematiska aktiviteten att lägga lika på lika och olika parövningar. Även här arbetar vi med färger. 

  

Vi har arbetat med färgläran och vad som händer när vi blandar de olika grundfärgerna med varandra. Vi har läst en bok kring ämnet som heter Färger och barnen har sedan fått prova att blanda fram nya färger.  


 

Vi har nu haft vår skördefest där vi dukade upp frukter, grönsaker och bär utomhus. Det blev ett glädjefyllt möte där barnen fick använda känsel, lukt och smaksinne.  









Vår lunch bestod utav en god köttgryta med ugnsrostade grönsaker. Till efterrätt blev det blåbärspaj med vispad grädde. Blåbären hade Trillans barn plockat under en utflykt till skogen. 
Till mellanmål blev det äppelkräm gjorda på äpplen plockade från vårt eget äppelträd.  

 

 

 

 

 



-kan man måla läpparna också! Vi målar med silky crayon. 

-vi gör en bro över vägen!    Några barn samarbetar med konstruktion i bygghörnan 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar