tisdag 21 februari 2017

Vecka 8

På gruppen i tisdags läste vi en bok som heter Säg förlåt. Som handlar om kanin och igelkott som börjar bråka om ett tåg när de leker med tågbanan. Barnen fick komma med idéer på hur de tyckte djuren skulle göra. Ett barn tyckte de skulle leka tillsammans istället. Barnen tyckte även att man skulle ge en kram när man sa förlåt. 
Vi gjorde sedan förlåt hjärtan som man kan ge till någon när man vill säga förlåt. Barnen fick först träna på att klippa, det var riktigt klurigt och tog sin tid. Sedan fick de limma och dekorera sina hjärtan. 

Onsdagsgruppen
Barnen började att få höra samma bok som ovanstående. Efter det samtalade barnen tillsammans med pedagogen kring hur de kan säga förlåt till varandra och även de skapade ett förlåt hjärta.

Torsdagsgruppen
Vi träffade igelkotten igen och barnen nämde känslorna ledsen, arg, rädd och glad.
Dessa känslor hade vi kollat i spegeln hur man såg ut.
Idag fick vi träffa en ny kompis, kaninen och vi läste boken " säga förlåt"
-hur säger man förlåt? -förlåt mig, kramas 
Vi gjorde ett hjärta genom att rita av en mall, barnen fick klippa ut det och vi målade med fet krita och vattenfärg. Det blev extra fint med lite glitter.
Det var bra samarbete i gruppen, turtagning och vi lär av varandra och lyssnar på varandra.

Efter läsvilan när de yngre barnen sover kan barnen välja egna aktiviteter. I mindre grupper skapas arbetsro och bra samtal

På samling med de äldre barnen pratar vi om hur många år vi är,
 vi tränar sammansatta ord T.ex snö och gubbe blir snögubbe. Ramsan Pelle plutt och sången klappa händerna när du är riktigt glad




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar