onsdag 19 oktober 2016

Oktober v.42

Vi har bekantat oss med massagelådan, vad som finns där och hur man använder materialet. Samtidigt hör vi lugn och behaglig musik.


Alla vill prova och vi är försiktiga med varandra, det känns skönt


Vi har samtalat om de olika djuren i sagan och hur de ser ut. Vi samtalade om hur grodan ser ut, vilka kläder han har på sig och vilka färger som behövs för att kunna måla honom. Vi målade sedan grodan efter förebild. Barnens fina målningar sitter nu på anslagstavlan i bygghörnan, kom gärna in och titta på deras skapelser. 
 
 
De yngsta barnen har sjungit kompissånger tillsammans, pratat om vänskap och lekt med djuren, det slutade med att alla djuren skulle kramas. De fick sedan måla grodan, dessa bilder finns på anslagstavlan i hallen. 
Idag har vi bestämt efter förslag av barnen att vår grupp ska heta "grodorna". Vi samtalade om boken och barnen såg att grodan blev så ledsen när nallen gick iväg. Men tur ändå att han kom tillbaka. Vi tittade på nallen vilka färger han var och att han hade ett huvud, en kropp och en tröja. Därefter målade vi nallen.


Vi ska göra grodans hus och barnen tyckte att det skulle vara ett blått hus, vi arbetar med barninflytande och det får vi in när barnen får ta beslut tillsammans. 



Vi tog fram grodanfigurerna och lekte med dem och vi sjöng sången "vi är vänner"



 

I veckan fick vi också besök av några Trillan barn som ville äta mellanmål här på Släden. Efter att vi ätit så blev det en fin lek mellan barnen där de hjälptes åt att bygga en hinderbana. Sedan turades de om att bestämma hur man skulle ta sig fram på den, det blev både snurrar och hopp. 

Efter hinderbanan ville alla barnen måla med kritor. Det blev en stor gemensam teckning, där de stundvis arbetade 5 barn.
- Jag vill ha rött.
 Ett annat barn hjälper till att hitta den röda färgen. Hur får man ut färg, är någon färg slut? 















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar